Clădirile adăugate corect pe hartă pot schimba semnificativ aspectul zonei. În continuare o să vedem care sunt elementele importante pentru a realiza clădiri cu un aspect plăcut.
Deoarece o clădire își poate schimba ocupantul sau proprietarul se face o diferențiere clară între aceste entități. Astfel, pe clădire se completează adresa și atributele clădirii. Ocupantul se adaugă separat, ca POI, așa cum am văzut în partea 2 a acestui ghid.
Clădirile se adaugă folosind a treia opțiune din meniul Add New.
După selectarea categoriei urmează desenarea conturului clădirii. Folosim mărimea maximă a hărții pe imaginile din satelit. În zonele în care imaginile nu sunt suficient de bune pentru a permite zoom maxim este foarte greu să nimerim conturul real, așa că sfatul este să nu adăugăm poligoane pe imagini de slabă rezoluție. Vom trasa conturul pe acoperiș. Începem cu adăugarea laturii celei mai lungi pentru o precizie sporită.
Urmează completarea informațiilor în meniul din stânga. Deși apar multe grupuri de informații, pentru cele mai multe clădiri din România avem de completat doar numele, adresa și atributele clădirii. Pentru că este o greșeală frecventă o să insist: nu introducem informații despre proprietar sau ocupantul clădirii.
Numele de clădire este mai rar întâlnit la noi, fiind valabil doar pentru clădiri monument, cum ar fi Palatul Parlamentului, și unele clădiri de birouri din București. Pentru blocurile de locuințe se folosește nume de tipul "Bloc număr", fără ghilimele bineînțeles.
Adresa se completează ca la un POI. Pe prima linie a adresei putem completa "Scara X" pentru blocurile unde este cazul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu