duminică, 23 iunie 2013

Cum editez Hărțile Google (Partea 3) - Clădiri


Clădirile adăugate corect pe hartă pot schimba semnificativ aspectul zonei. În continuare o să vedem care sunt elementele importante pentru a realiza clădiri cu un aspect plăcut.


Deoarece o clădire își poate schimba ocupantul sau proprietarul se face o diferențiere clară între aceste entități. Astfel, pe clădire se completează adresa și atributele clădirii. Ocupantul se adaugă separat, ca POI, așa cum am văzut în partea 2 a acestui ghid.

Clădirile se adaugă folosind a treia opțiune din meniul Add New.
Urmează selectarea categoriei. Prima opțiune este categoria generală, Building, care este folosită cu succes în majoritatea cazurilor. Dacă există în listă o categorie mai precisă de clădire o putem utiliza pe aceea. Atenție să nu folosim Appartment Building pentru blocuri care au și magazine la parter deoarece nu se pot selecta ca locație pentru POI.

După selectarea categoriei urmează desenarea conturului clădirii. Folosim mărimea maximă a hărții pe imaginile din satelit. În zonele în care imaginile nu sunt suficient de bune pentru a permite zoom maxim este foarte greu să nimerim conturul real, așa că sfatul este să nu adăugăm poligoane pe imagini de slabă rezoluție. Vom trasa conturul pe acoperiș. Începem cu adăugarea laturii celei mai lungi pentru o precizie sporită.
După adăugarea primei laturi ținem tasta Shift apăsată pentru a continua cu o latură perpendiculară pe prima latură. Apare o linie albă pe care va fi poziționat următorul punct când dăm click.
Pentru a închide poligonul apăsăm click pe primul punct adăugat. Rezultatul final este prezentat în imaginea următoare.
Am desenat poligonul pe acoperiș pentru că acolo aveam vizibilitate maximă. Acum trebuie sa-l mutăm la baza clădirii. Pentru asta avem la dispoziție o unealtă care mută toate punctele poligonului în același timp.
Când suntem mulțumiți de noua poziție apăsăm pe butonul Done.

Urmează completarea informațiilor în meniul din stânga. Deși apar multe grupuri de informații, pentru cele mai multe clădiri din România avem de completat doar numele, adresa și atributele clădirii. Pentru că este o greșeală frecventă o să insist: nu introducem informații despre proprietar sau ocupantul clădirii.

Numele de clădire este mai rar întâlnit la noi, fiind valabil doar pentru clădiri monument, cum ar fi Palatul Parlamentului, și unele clădiri de birouri din București. Pentru blocurile de locuințe se folosește nume de tipul "Bloc număr", fără ghilimele bineînțeles.

Adresa se completează ca la un POI. Pe prima linie a adresei putem completa "Scara X" pentru blocurile unde este cazul.
În secțiunea cu atributele clădirii trebuie să completăm înălțimea pentru reprezentarea în relief a clădirii. Dacă nu cunoașteți înălțimea exactă puteți aproxima 3m / nivel pentru blocurile și clădirile obișnuite. Numărul de nivele se poate număra și pe imaginile street view.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu