miercuri, 14 august 2013

Cum editez Hărțile Google (Partea 7) - Redenumirea străzilor

Uneori se întâmplă ca străzile să fie adăugate fără nume, sau cu nume greșit. În continuare vom vedea cum se adaugă, modifică sau șterge numele unei străzi.

Noțiuni și principii

Înainte de a începe este important să clarificăm doi termeni pentru a ne asigura că avem un limbaj comun.
  • segment de drum = linie pe care se poate circula, delimitată de două intersecții
  • rută = traseu cu nume care se întinde pe unul sau mai multe segmente de drum
Cu alte cuvinte, segmentul de drum reprezintă locul pe unde se poate merge și are atribute specifice cum ar fi tipul suprafeței, numărul de benzi, viteza etc. Ruta are asociat un nume și o mulțime de segmente de drum continue pe care trece acea rută. O  rută poate fi o stradă, un bulevard, un drum județean, o autostradă etc.

De remarcat că pe un segment pot exista una sau mai multe rute. De exemplu ruta DN1 și ruta E60 merg pe aceleași segmente de drum pe o distanța mare. Totuși ele sunt rute diferite.

Pe de altă parte, dacă vrem să introducem numele în mai multe limbi vom crea o singură rută cu mai multe nume. De exemplu, adaug ruta Strada Școlii (Romanian - Primary) și apoi adaug al doilea nume la aceeași rută Iskola utca (Hungarian - Primary).

Este bine să știm și faptul că aplicația impune ca fiecare segment sa fie în cel puțin o rută. În cazul în care adăugăm un segment de drum fără nicio ruta asociată (niciun nume) atunci aplicația creează automat o rută denumită "Unnamed" și asociază segmentul acestei rute. Rutele "Unnamed" nu vor fi afișate ca atare, sunt practic invizibile pe hartă. Totuși se pot observa când folosim unealta de selectare a segmentelor și trebuie să le ștergem dacă adăugăm o rută cu nume adevărat.

Modificarea numelui unei rute

Aplicăm această metodă în cazul în care există o rută întinsă corect pe segmente și dorim să-i modificăm numele sau să adăugăm mai multe nume.

1. Se selectează un segment de pe acea rută:
2. Alegem opțiunea "Edit entire ...":
3. Modificăm secțiunea cu numele străzii:
La final salvăm. Dacă este cazul, putem modifica și alte atribute specifice segmentelor de drum, urmând ca acestea să fie aplicate automat tuturor segmentelor pe care trece ruta editată.

Modificarea rutelor ce trec pe un segment

În cazul în care o rută trebuie prelungită peste mai multe segmente sau trebuie ștearsă de pe unele segmente aplicăm această metodă.

1. Alegem unealta de selecție:
2. Selectăm segmente de drum.
  • Acestea trebuie sa fie continue!
  • Dacă prelungim o rută se selectează și un segment din acea rută, pe lângă segmentele pe care vrem să le adăugăm.
3. Intrăm în modul de editare apăsând Next în panoul din stânga:
4. Apăsăm Edit road names:
5. Modificăm numele.
  • În acest caz vreau să prelungesc “Extensia Hortensiei”
  • La Extensia Hortensiei selectez Extend to all
  • La Unnamed selectez Remove from all
Atenție! În prezent există un bug raportat care face ca uneori să nu se salveze corect toate operațiile de adăugare, ștergere și extindere. Dar observăm că de fiecare dată se aplică cel puțin una din operațiile cerute. De aceea verificăm că modificările s-au efectuat așa cum trebuie. Dacă nu, repetăm editarea.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu