Prioritatea Drumurilor

Din păcate traducerea în română a interfeței Map Maker nu este cea mai fericită. De aceea am adăugat denumirile în limba engleză.
Prioritate (română) Priority (engleză) Descriere
Autostradă Freeway se folosește pentru autostrăzi
Drum express Expressway nefolosit în România
Autostradă națională National highway se folosește pentru drumurile europene
Autostradă regională Regional highway pentru drumurile naționale (DNxx și DNxxA)
Arteră principală Major artery pentru drumurile județene principale (DJxx) asfaltate și bulevardele importante din orașe
Arteră secundară Minor artery pentru drumurile județene secundare (DJxxA) asfaltate și, în localități, pentru bulevarde “de legătură” (care colectează trafic pentru bulevardele importante)
Drum Local Local Road în localități, se folosește pentru străzi deschise circulației publice; în exterior, pentru drumurile județene cu pietriș sau pline de cratere în asfalt și toate drumurile publice care nu s-au înscris mai sus (drumurile comunale DCxx și nu numai)
Drum privat Terminal road folosit în general pentru drumuri înfundate, drumuri de acces în instituții publice, închise/restricționate accesului public (exemplu: străzile din campusul Universității Politehnica București). Aceste drumuri nu se folosesc la rutare, cu excepția situației în care destinația sau originea se află pe un astfel de drum
Trafic auto interzis No auto traffic se folosește pentru străzi/drumuri publice cu acces interzis autovehiculelor. Traficul este limitat la pietoni și biciclete. De exemplu: zonele pietonale, benzile destinate exclusiv circulației autobuzelor și punctele de acces pentru urgențe.
În funcție de conectivitate, dacă un drum național sau județean nu leagă două drumuri de același rang (sau mai mare) atunci nivelul de prioritate al drumului scade cu o treaptă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu