duminică, 7 iulie 2013

Cum editez Hărțile Google (Partea 6) - Intersecții


După cum am avertizat și în articolul precedent, despre drumuri, realizarea intersecțiilor de legătură între segmentele de drum poate fi dificilă uneori. O să vedem în continuare probleme frecvente și cum pot fi ele remediate.

Câteodată se întâmplă ca unele editări mai puțin reușite să treacă de sistemul de moderare, deși nu ar trebui. Astfel apar situații ca cea din imaginea de mai sus. Datorită lipsei unei intersecții de legătură între drumul european și sensul giratoriu sistemul de navigație sugerează un traseu ocolit.

Astfel de probleme pot fi identificate și corectate în Map Maker. Din meniul Edit alegem unealta Select a Line și apăsăm click pe hartă în zona unde se află segmentele de drum.
Pe hartă apar acum marcaje pentru segmentele și intersecțiile din zona unde am apăsat click. Acestea sunt afișate și într-o listă în partea stângă a ecranului.
Există trei tipuri de marcaje: intersecția, segmentul și capătul de drum. Capătul de drum este de fapt un caz particular de intersecție la care este conectat un singur segment de drum.

Ne reamintim că intersecțiile de legătură se formează doar când adăugam un segment de drum nou. Simpla mutare a unei intersecții peste un alt drum nu va realiza conectarea. Metoda de corectare în acest caz este prezentată în imaginea următoare.
Pașii 1, 2 și 3 ilustrează ștergerea segmentului scurt, cu capetele neconectate. De obicei evităm ștergerea pe cât de mult posibil, dar în acest caz ar fi foarte dificil, dacă nu imposibil, să corectăm un segment atât de scurt. După ștergere situația arată ca în pasul 3. Urmează adăugarea unui nou segment; în pasul 4 se observă că am folosit intersecțiile deja existente, chiar dacă cea din dreapta este puțin cam jos; am mutat-o la locul potrivit în pasul 5.

În continuare analizăm un exemplu care apare când se trasează drumuri la zoom îndepărtat. Capătul segmentului de drum a fost pus prea departe de drumul deja existent și nu s-a format legătura.
Situația inițială este prezentată în pasul 1. Și în acest caz exista o intersecție pe drumul județean de care vrem să ne legăm, așa că urmăresc să poziționez capătul noului segment pe acea intersecție. În pasul 2 am adăugat noul segment folosind opțiunea 'Highlight nearby Road features' și nivelul maxim de zoom. În pasul 3 ne asigurăm că extindem drumul corect. În pasul 4 selectăm intersecția creată artificial și în pasul 5 o ștergem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu